SUCHO VÁS JIŽ NIKDY NEZASKOČÍ!

Nádrže na dešťovou vodu šetří přírodu i vaši peněženku

18.5.2019

Dlouhodobá sucha a nedostatek dešťů trápí celou Českou republiku. Jedním z řešením je ekonomičtější hospodaření s dešťovou vodou, které je podporováno také dotacemi. Pro sběr dešťovky se využívají speciální podzemní nádrže na dešťovou vodu. Akumulace srážkové vody se využívá nejčastěji pro zálivku na zahradě a splachování toalety. Šetřete pitnou vodou a pořiďte si akumulační nádrž, na kterou vám v mnoha případech stát přispěje nemalou částkou.

České nádrže na dešťovou vodu

CZ Plast je česká společnost, která se zaměřujeme na vlastní plastovou výrobou technologií rotomolding. Rotační tváření plastů splňuje vysoké standardy a pro výrobu nádrží na dešťovou vodu je používán vysoce jakostní polyetylen.

Chci nádrž z e-shopu

Proč si pořídit nádrž na dešťovku?

  • Snížení spotřeby pitné vody v domácnosti až o 30 %
  • Úspora finanční nákladů na spotřebu vody
  • Možnost snížit pořizovací náklady na jímku díky dotacím
  • Samostatnost a vlastní zásoba užitkové vody v období sucha
  • Ekonomické a ekologické hospodaření s vodou
  • Plastová podzemní nádrž na vodu nezabírá na zahradě žádné místo
  • Měkká dešťová voda nezpůsobuje usazování vodního kamene
  • Dešťovka je ideální zálivkou pro rostliny

V čem je hlavní užitek jímek na dešťovou vodu?

Veškerý déšť, který dopadá na střechy, je sváděn pomocí okapů do kanalizace a dále putuje do čističky odpadních vod. Dešťovka je v kanalizaci znečištěna a znehodnocena. Díky jímkám na dešťovou vodu je pomocí systému potrubí tato voda svedena do jedné velké nádrže, odkud s ní můžete hospodařit podle svých potřeb. Dešťová voda je měkká a pro rostliny nejpřirozenější zálivka. V domácnosti můžete takto nashromážděnou vodu využít na splachování toalety či praní prádla.

Pořiďte si jímku na dešťovou vodu u našeho partnera, pro kterého nádoby vyrábíme:

Akumulační jímky a nádrže

Díky umístění pod zem se v jímce udržuje stálá nízká teplota, proto je v takto uskladněné dešťové vodě omezeno množení bakterií. Nepotřebujete tedy využívat chlor a další chemii, aby se voda v nádrži nekazila.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

comgate
6